Sunday, 10 November 2013

Tugasan Makmal Keempat

Tetapan Indicator Graph InstaTrader


Langkah 1:-

Pilih File > New Chart > GBPUSD


Langkah 2:-

Kemudian pilih View > Navigator ataupun tekan sahaja Ctrl+N.



Cara Memasukkan Penunjuk InstaTrader

Heiken Ashi 

Langkah 1:-

Dalam Navigator tersebut, klik Custom Indicators > double klik Heiken Ashi. Satu window akan terpapar, tekan OK.



Langkah 2:-

Klik 'OK' dan graf akan kelihatan seperti dibawah.



Purata Bergerak (Moving Average)

Langkah 1:-

Kemudian tambah indicator moving indicators, klik Insert > Indicators > Trend > Moving Average
Langkah 2:-

Set period kepada lima, ubah colors dan tekan OK.



Langkah 3:-
Ulang langkah ke-2 tetapi set kan period kepada 12, ubah colors merah dan tekan OK.

Langkah 4:-
Graf akan kelihatan seperti dibawah.

Bollinger Band

Langkah 1:-

Skrol ke 'Navigator' > klik 'Custom Indicator' > pilih 'Bands'.


Langkah 2:- 

Pergi ke 'Color Tab' > no. 0 = none > no. 1 = yellow > no. 2 = lime.


Langkah 3:-

Klik 'OK' dan graf akan kelihatan seperti di bawah.



MACD 

Langkah 1:- 

Pergi ke 'Insert' > 'Indicators' > 'Oscillators' > plih 'MACD'.



Langkah 2:-

Set kan warna 'Main' = Silver, 'Signal' = Yellow, dan klik 'OK'.


Langkah 3:-

Graf akan kelihatan seperti di bawah.





No comments:

Post a Comment